+4021 316 1033
contact[at]anisp[dot]ro

ANISP sprijină prima olimpiadă – jonctor fibră optică

ANISP sprijină organizarea – de către Asociația de Fibră Optică din România (AFOR) și Fundația WorldSkills Romania – a primei Olimpiade  a meseriei ”Jonctor Fibră Optică” din România, la 10 ani după introducerea acestei meserii în COR. Olimpiada va fi găzduită de Colegiul Tehnic de Comunicații ”Augustin Maior” din Cluj – Napoca, după ce, în februarie 2024, vor fi organizate olimpiadele la nivel local, în fiecare din cele 10 licee participante, pentru câte 3 categorii: clasele a X-a și a XI-a, învățământ liceal și a XI-a învățământ profesional.

La faza națională se va califica câte un elev din fiecare unitate de învățământ, iar câștigătorul Olimpiadei naționale va reprezenta România la Olimpiada Internațională de Meserii WorldSkills Lyon 2024 pe meseria Information Network Cabling care va ava loc la Lyon în septembrie 2024. Reprezentantul României la faza națională se va antrena împreună cu alți 4 colegi (următorii 4 de la faza naţională) la Bordeaux și în Bucuresti, care vor reprezenta lotul național al României pentru Olimpiada internaţională.

ANISP contribuie la organizarea Olimpiadei și respectiv va asigura un fond de premiere pentru cei 10 elevi calificați la faza națională.

Alte detalii în site AFOR și în site-ul proiectului.

Comments are closed.