+4021 316 1033
contact[at]anisp[dot]ro

Conferinta „Provocările NETCITY: etapa a II-a …” – pe scurt

Astazi 12 septembrie 2018 a avut loc conferința „Provocările NETCITY: etapa a II-a vine cu peste 2.000 de km, dar şi cu opoziţia clienţilor” – în organizarea ANISP si InterLAN.

Evenimentul s-a bucurat de participarea a numeroși furnizori de servicii de comunicații electronice, membri ai celor două asociații, care au argumentat în privința necesității dezvoltării proiectului Netcity într-un cadru corect reglementat.

În prezent, dezvoltarea proiectului de infrastructură subterană de comunicații nu respectă prevederile avizului conform emis de ANCOM în 2013, obligând operatorii telecom la plata unor tarife exagerate, arbitrar impuse – ceea ce afectează grav mediul concurențial din București, cu efecte resimțite în cele din urmă de utilizatori – abonații serviciilor de Internet / telefonie / televiziune.

Comunitatea operatorilor face apel la autoritățile locale să permită dezvoltarea proiectului mai departe fie cu respectarea avizului arbitrului telecom din 2013, fie cu așteptarea unui nou aviz – care este obligatoriu conform legii 159/2016 – și care urmează a fi emis de ANCOM în perioada imediat următoare.

De asemenea, operatorii solicită ANCOM să emită și să impună în cel mai scurt timp avizul prevăzut la articolul 47, aliniatul 9 – din legea privind regimul infrastructurii fizice a rețelelor de comunicații electronice (159/2016), ținând cont de toate argumentele prezentate în timpul consultărilor publice.

Comments are closed.