+4021 316 1033
contact[at]anisp[dot]ro

Intrarea României în era 5G dezbătută la Ziua Comunicaţiilor

Intrarea României în era 5G va fi dezbătută intens în cadrul ediţiei 2019 a conferinţei Ziua Comunicaţiilor. Alături de participanţi sunt invitați atât Alexandru Petrescu, ministrul MCSI şi  Sorin Grindeanu, Președintele ANCOM, Comisarul European Digital Economy and Society cât şi reprezentanţi ai principalilor jucători din industria de comunicaţii. Evenimentul va avea loc Miercuri, 3 aprilie 2019, la Crowne Plaza Hotel, București.

Invitații  vor aborda subiecte legate de pregătirile pentru lansarea serviciilor 5G în România, cu trimitere la licitația de spectru, cerințe, regândirea tarifării utilizării spectrului, roaming național, proiecte pilot 5G-teste precomerciale, stimularea adoptării serviciilor 5G de către entitățile de stat, securitatea rețelelor, serviciilor, aplicațiilor 5G și obiectelor conectate, stimulente pentru adoptarea tehnologiei 5G.  De asemenea, discuțiile vor puncta și conectarea României la rețele de mare viteză (Proiectul RoNET și continuarea lui) și legea infrastructurii. Discuţiile vor fi moderate de Mihai Constantin, prezentator al TVR şi Director Executiv al Asociaţiei Operatorilor Mobili din România. Mai multe asociaţii profesionale din domeniul ITC şi-au anunţat deja participarea prin semnarea unor parteneriate de colaborare: Asociaţia pentru Fibra Optică(AFOR), Alianţa Digitală pentru România, Asociaţia Patronală a Industriei de Software si Servicii (ANIS), Asociatia Romana pentru Industria Electronica si Software (ARIES), Asociatia Nationala a Internet Service Providerilor din România. (ANISP), Interlan, Asociația Română pentru Tehnică de Securitate(ARTS), Asociația Română a Apei ( ARA), Asociația Națională pentru Securitatea Sistemelor Informatice(ANSSI) etc.

Pentru mai multe informaţii şi înregistrare accesați site-ul evenimentului: http://ziuacomunicatiilor.ro/

Ca noutate, în partea a doua a zilei, va avea loc IoT Day România, un SIDE-EVENT al conferinței Ziua Comunicaţiilor, organizat alături de industria de telecomunicaţii. În 2019, organizatorii vă propun o sesiune de 3 ore, care să aducă în prim plan cele mai recente preocupări din domeniul Internet of Things şi al tehnologiilor aferente. Agenda susține o abordare structurată a pieţei, atât ca cerere şi oferta, cât mai ales ca lecţii învăţate şi bune practici. Companiile locale care analizează oportunitatea adopţiei au nevoie de dovezi concrete ale câştigurilor pe care le pot obţine în urma implementării soluţiilor IoT, să cunoască din timp provocările cu care se vor confrunta, precum şi soluţiile de rezolvare adecvate. Organizatorii şi-au propus ca IoT Day România să devină un eveniment independent, principalul loc de întâlnire al jucătorilor din domeniu: furnizori, beneficiari, consultanţi şi reglementatori, printr-o abordare profesională orientată pe schimb de informaţii şi relaţionare.

Ambele evenimente se adresează profesioniştilor din business şi tehnologie, interesaţi de transformarea digitală şi exploatarea puterii comunicaţiilor şi  soluţiilor IoT în domeniile lor de activitate. Evenimentul reprezintă o bună ocazie de informare asupra tendinţelor  şi măsurilor legislative curente, cât şi de racordarea la comunitatea locală de business. Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile. Înregistrarea pe http://ziuacomunicatiilor.ro/ este necesară.

Comments are closed.