+4021 316 1033
contact[at]anisp[dot]ro

 

Noutăți

 

Asociatia Nationala a Internet Service Providerilor din Romania (ANISP) este o organizatie profesionala, apolitica, neguvernamentala, avand caracter nelucrativ (nonprofit), constituita din persoane fizice si juridice, în conformitate cu legislatia in vigoare cu privire la asociatii si fundatii.

ANISP s-a constituit si a fost înregistrata în 31.01.2001 din initiativa a 12 dintre cei mai importanti ISP-isti ai momentului: Dynamic Network Technologies (DNT) SRL, EuroWeb România SA, FX Internet SA, Global One Comunication România SA (Equant/ Orange Business Services), G.T.S. România SRL (GTS Telecom), IIRUC- Digicom Grup SA (RoLink Plus), Kappa Servexim SRL (Astral telecom/UPC Romania), Logic Telecom SA, Mobifon SA (Vodafone Romania), P.C. Net Data Network SA, România Data System SA (RDS), Total Net SA.

In timp, peste 80 de operatori din sectorul IT&C au devenit membri și/sau membri asociați ai ANISP.

Scopul principal al constituirii ANISP era si a ramas promovarea si sprijinirea furnizorilor de retele si servicii de comunicatii electronice (inclusiv Internet).

Membrii fondatori si apoi intreaga comunitate au sprijinit organismele legal abilitate (Parlament, Ministere, ANCOM, alte autorități) in promovarea cadrului legislativ adecvat si aducerea acestuia la standardele Uniunii Europene, în elaborarea si implementarea strategiilor de dezvoltare durabila a domeniului tehnologiilor informatiei in general și in special al comunicatiilor electronice / Internet.

Una dintre cele mai importante realizări ale Asociației este primul și cel mai important nod de Internet eXchange din România – RoNIX.

Mai multe despre ANISP – aici.